Nieuws


Persbericht
Oosterhout, 20 oktober 2023

Nieuw Avonturenboek voor de Jeugd, "De Gouden Koning" door Bram Baptist.
Het boek verschijnt 27 oktober bij Uitgeverij Keytree

De Zilveren Dame is in handen gevallen van de verschrikkelijke keizer Safir. Als hij de Gouden Koning ook vindt, zal hij voor altijd over het Koninkrijk regeren. Tom en Carmen weten uit de klauwen van Safir te ontsnappen en op zoek te gaan naar de Gouden Koning. Ondertussen zijn de vrijbuiters in actie gekomen. Vanuit het Donkere Woud verzetten ze zich tegen de keizer. Via Oude Haven proberen Tom en Carmen over te steken naar het eiland Pendragon. Volgens het Geheime Boek zou de Gouden Koning daar worden bewaakt door twee gevaarlijke draken. Maar de Gouden Koning blijkt onvindbaar. Klopt de legende wel? Er volgt een allerlaatste beslissende veldslag tussen de vrijbuiters en het leger van Safir. Zonder de Gouden Koning zijn Tom en Carmen Reddeloos verloren. Of hebben ze met hun neus  gekeken?

"De Gouden Koning" is een boeiende reis te zijn, vol avontuur en spanning. Het is een must-read voor jonge lezers en iedereen die houdt van meeslepende verhalen.


Bram Baptist (1982 )woont met zijn gezin in Meeden (Groningen).
Bram is naast historicus werkzaam als docent geschiedenis in het voorgezet onderwijs. Daarnaast geeft hij schaaklessen aan kinderen. In zijn boeken combineert hij alles wat hem bezighoudt: de leefwereld van jongeren, geschiedenis, schaken en uiteraard schrijven.
Zijn vorige jeugdboek, "Soldaat van het Noorden", werd eerder door Libris bekroond met de titel "jeugdboek van de maand april 2022".


Bram kondigt met trots de release aan van zijn langverwachte jeugdboek, "De Gouden Koning". Het boek, dat het spannende vervolg is op "De Zilveren Dame", zal op 27 oktober beschikbaar zijn

Boekgegevens:

* Titel: De Gouden Koning

* Auteur: Bram Baptist

* Releasedatum: 27 oktober 2023

* Genre: Jeugdavontuur

*Pagina’s: 225


PERSBERICHT

Oosterhout, 19 september 2023

 

Kinderspel: meeslepende misdaadthriller van Wicher Ponne

 

Oosterhout – Een huis gaat in vlammen op, een Japanse vrouw raakt verstrikt in kringen van de Britse MI6, geheim agenten duiken op uit het niets… En wat wil die mysterieuze Amerikaan? Kinderspel, het thrillerdebuut van Wicher Ponne, grijpt je en laat je niet meer los. Het boek verschijnt op 22 september bij uitgeverij Keytree.

 

In Kinderspel gaat de jonge Japanse Hamako Suzuki in Londen op zoek naar haar vader. Ze ontdekt dat zijn vroegere beroep niet bepaald vredig was. In zijn wereld is iedereen een potentiële vijand en dat ervaart Hamako aan den lijve. Maar het echte gevaar ligt elders, in Kinderspel heeft iedereen geheimen.

 

Het idee voor Kinderspel ontstond zo’n twintig jaar geleden. Naar aanleiding van de film Die Another Day vroeg Wicher zich af: “Wanneer komt hij dan, die andere dag?” Wie de vraag stelt wil ook een antwoord, en zo ontstond een plot. Door de jaren heen werkte hij die uit en beetje bij beetje vond hij zichzelf uit als schrijver.

 

“Van lieverlee veranderde de vraagstelling,” legt Wicher uit. “De overlevingskans van een geheim agent werd minder belangrijk. Maar wat geeft hij aan de wereld? En wat laat hij er achter?” Het antwoord op die vragen was te lang voor één boek, een vervolg is al in de maak. Want het verhaal van Hamako gaat door.

 

Wicher Ponne (1963) is geboren in Wapserveen en getogen in Arnhem, maar woont al jaren in Amsterdam. Hij studeerde gitaar in Enschede en Zwolle. Sinds 2006 werkt hij als publieksvoorlichter bij de IND. Met Kinderspel debuteert Wicher als thrillerauteur.

 

Kinderspel is vanaf 22 september beschikbaar in de boekhandels en webshops. Op 23 september wordt het boek feestelijk gepresenteerd bij Café-restaurant Polder in Amsterdam. Het programma begint om 15:00, de zaal gaat open om 14:30. Polder is gevestigd op Science Park in Amsterdam-Oost, op loopafstand van het treinstation Science Park.

 

------------------------------ EINDE PERSBERICHT -----------------------------------

 

Voor meer informatie over Kinderspel kunt u contact opnemen met:

 

Arno van den Kieboom, Uitgeverij Keytree,

E-mail: uitgeverijkeytree@gmail.com

 

24-05-2023

Wauw, Ik ben super blij. Echt een dikke proficiat Mariska.
Wij van Uitgeverij Keytree zijn zo trots op alles wat je hebt bereikt. Het is echt een eer om jouw uitgever te zijn. En we hebben nog meer geweldig nieuws: naast je nieuwe boek "Wij hebben een geheimpje" wat vrijdag uitkomt, gaan we ook in oktober een thriller van jou uitbrengen.


23-05-2023