Recensies

08-05-2023

Eerste reacties van de lezers van de Pre-ordes.. Super blij mee.


**Niet normaal spannend dit boek. Een boek over totaal verknipte mensen waarvan de karakters sterk zijn beschreven. Ook wel gruwelijke details, maar die horen in het verhaal. Heb het in een ruk uitgelezen.


**Net het boek wij hebben een geheimpje gelezen wat een goed boek hij is van begin tot het einde goed en spannend echt een aanrader


**net je boek Wij hebben een geheimpje uit gelezen.een psychologische thriller die je gelezen moet hebben.


**Pff ik ben nu op de helft van je boek. Wij hebben een geheimpje. Niet normaal zo goed. Ik blijf lezen. Lieve groet20-04-2023
04-03-2023

Opnieuw een mooie recensie mogen ontvangen. Deze keer van Conniesboekkies.

YA debuut afspelend in crimineel circuit


Andie Daleboudt ontdekte het schrijven toen zij voor haar eigen zoon de teksten van de leeslessen op school verving door eigen verhaaltjes. In 2004 verscheen een kinderboek van haar hand ” weer vrienden” en nu is haar ya-thriller debuut “Tess vindt haar weg ” verschenen.

Over het verhaal: Tess is 14 jaar. Haar ouders zijn gescheiden. Haar vader woont te klein om daar te kunnen slapen en haar moeder woont met haar nieuwe vriend Charles in een luxe en groot huis. Tess is doodsbang voor Charles die haar geen blik waardig gunt en ook haar moeder verwaarloosd haar, mede door Charles. Om het weekend gaat ze naar haar vader. Overdag trekt ze met haar vader op en de nachten slaapt ze bij haar beste vriendin Inge. Door de situatie thuis presteert ze slecht op school en het lijkt erop dat ze blijft zitten. Ze krijgt nog één kans. Ze moet een voldoende halen voor haar Franse toets. De leraar zegt dat dat moet lukken omdat Charles uit Frankrijk komt. Tess wil niets kwijt over de situatie thuis, bijles van hem gaat ze nooit krijgen. Ze kijkt uit naar het weekend omdat ze dan weer bij Inge gaat slapen en zij wil haar wel helpen met haar Franse huiswerk. De vrijdagavond hoort ze haar moeder ruzie maken met Charles. De ruzie wordt geschreeuw en als Tess probeert het huis uit te gaan gebeurd er iets vreselijks. Het is het begin van een vreselijke week waarin Tess ontdekt dat Charles in het criminele circuit werkt en waar zij ook in terecht komt. De onzekere en wat stille Tess neemt dan een stoere beslissing en vecht op haar manier terug.

Deze ya-thriller is een prettig leesbaar verhaal. In de aanloop van het verhaal leer je de karakters kennen en vormt het verhaal zich. De eerste paar hoofdstukken vond ik wat kinderlijk in verteltoon maar al snel slaat dit om. Mede doordat de onderwerpen die voorbij komen totaal niet kinderachtig zijn, zoals geweld ,drugs en ontvoering. Ik zal hier niet verder op ingaan vanwege eventuele spoilers. Noodgedwongen moet de wat schuchtere Tess heel snel volwassen beslissingen nemen en je ziet haar groeien in haar karakter.

Het perspectief wisselt tussen Tess en Inge. Inge is haar vriendin die thuis afwacht tot ze wat hoort van Tess. Door de wisseling van perspectief krijgt het verhaal meer diepgang omdat je de situatie vanuit twee manieren te lezen krijgt. Dit doet de spanningsopbouw zeker ten goede komen. De aanloop naar het einde is goed gedoseerd en het verhaal wordt goed afgerond.

Een verrassend debuut voor lezers vanaf 14 jaar, die een beetje geweld niet schuwen.

 
02-03-2023